Over ons

 

“You cannot get through a single day without having an impact on the world around you. What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.”

Jane Goodall, onze jeugdheldin


Welkom in het WildSand avontuur...


Waarom een eco en fair kleding project?

Natuurwetenschappen onderwijs en ingenieur zijn niet de typische achtergronden
voor de oprichters van een kleding- en lifestylezaak.
Ons hart ligt al van jongs af aan bij de zorg voor mens en natuur.
Kleding en creativiteit is daarnaast een passie, die voor ons in het verleden niet altijd gemakkelijk te rijmen viel. De giftige stoffen die we dagelijks op onze huid dragen, de gigantische druk die kledingproductie legt op ons milieu, ons drinkwater op de landbouwers, de mensen die onze kleding maken… We waren ons ervan bewust dat er een positieve switch moest komen.
We wilden iedereen de kans geven om kleding te dragen die oprecht goed voelt én die een verschil maakt voor mens en milieu. We gaan voor een verscheidenheid aan stoffen (biologisch katoen, linnen, EcoVero, hennep, enz... ), om iedereen de kans te geven om zich goed te voelen in zijn of haar kleding.


Ondanks de druk van de grote spelers, besloten we om in dit avontuur te springen, omdat we geloven dat het broodnodig is om niet te staan wachten aan de zijlijn maar om nú het belangrijk verschil te maken. We gaan daarom persoonlijk met de mensen achter onze merken praten, omdat we voor een échte en een menselijke service willen gaan. Enkele jaren geleden startte onze missie en in mei 2019 is WildSand geboren!

Warme groeten van,


Het verhaal achter de naam?

Opgegroeid op:

  • Zandhovense bodem in de Kempen (ook een stukje op het strand…)
  • het zand van de Middellandse Zee in Alexandrië, Egypte (katoenland sinds duizenden jaren).


Zand?

Het lijkt op het eerste zicht geen grote connectie met duurzaamheid te hebben.
Je vindt het tot in de kleinste uithoeken van de aarde, zelfs in de diepste troggen van de oceaan.
Het is zo gewoon voor ons dat we er zelden bij stilstaan...

Een essentieel deel van onze planeet

Zand heeft de eigenschap om ons kostbaar water te zuiveren. 
Het werkt als een natuurlijke filter en het is de universele connectie die naast levensnoodzakelijk water, ook plant, dier en mens met elkaar verbindt.
Elke zandkorrel heeft een eigen vorm en verrassende kleurschakeringen. Het is die diversiteit waar we bij WildSand voor willen zorgen in onze collecties.

 

Ben je op zoek naar elegantie? Verkies je eerder iets speels? Hou je van soberheid of ga je graag voor kleurrijke outfits? Je vindt bij ons een mix van stijlen om jezelf te kunnen zijn!
Eén grote connectie delen met respect voor mens en natuur én tegelijk toch allemaal onderling je eigenheid kunnen uitstralen, dat is waar we van houden.
Bij WildSand gaan we voor jou op zoek naar collecties die hetzelfde reflecteren. We selecteren voor jou merken, die oprecht én grondig aan duurzaamheid en goede werkomstandigheden werken. We blijven onszelf hier graag verder in uitdagen!


Wil je graag nog meer over ons weten of over onze faire en duurzame kleding? Na een seintje staan we je graag te woord. Op onze blog ontdek je meer over onze activiteiten. We kijken er naar uit om je ook daar te begroeten!