About

 

“You cannot get through a single day without having an impact on the world around you. What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.”

Jane Goodall, jeugdheldin


Welkom in het WildSand avontuur...


Waarom een eco en fair kleding project?

Natuurwetenschappen onderwijs is niet de typische achtergrond
voor de oprichtster van een kleding- en lifestylezaak. Mijn
hart ligt van jongs af aan bij de zorg voor mens en natuur.
Kleding en creativiteit is daarnaast een passie, die in het verleden niet altijd gemakkelijk te rijmen viel. De giftige stoffen die we dagelijks op onze huid dragen, de gigantische druk die kledingproductie legt op ons milieu, ons drinkwater op de landbouwers, de mensen die onze kleding maken… We zijn er ons allemaal van bewust dat er een positieve switch moet komen.
Iedereen verdient de kans om kleding te dragen die oprecht goed voelt én die een verschil maakt voor mens en milieu. WildSand gaat voor een verscheidenheid aan stoffen (biologisch katoen, linnen, EcoVero, hennep, enz... ), om iedereen de kans te geven om zich goed te voelen in zijn of haar kleding.


Ondanks de druk van de grote spelers, besloot ik om in dit avontuur te springen, omdat ik geloof dat het broodnodig is om niet te staan wachten aan de zijlijn maar om nú het belangrijk verschil te maken. WildSand gaat daarom persoonlijk met de mensen achter de merken praten, omdat het voor een échte en een menselijke service wil gaan. De eerste dromen waren er al in 2007 en in mei 2019 is WildSand geboren

Warme groeten van,
Anneleen


Zand?

Het lijkt op het eerste zicht geen grote connectie met duurzaamheid te hebben.
Je vindt het tot in de kleinste uithoeken van de aarde, zelfs in de diepste troggen van de oceaan.
Het is zo gewoon voor ons dat we er zelden bij stilstaan...

Een essentieel deel van onze planeet

Zand heeft de eigenschap om ons kostbaar water te zuiveren. 
Het werkt als een natuurlijke filter en het is de universele connectie die naast levensnoodzakelijk water, ook plant, dier en mens met elkaar verbindt.
Elke zandkorrel heeft een eigen vorm en verrassende kleurschakeringen. Het is die diversiteit waar we bij WildSand voor willen zorgen in onze collecties.

 

Ben je op zoek naar elegantie? Verkies je eerder iets speels? Hou je van soberheid of ga je graag voor kleurrijke outfits? Je vindt bij WildSand een mix van stijlen om jezelf te kunnen zijn!
Eén grote connectie delen met respect voor mens en natuur én tegelijk toch allemaal onderling je eigenheid kunnen uitstralen, dat is waar we allemaal van houden.
WildSand gaat voor jou op zoek naar collecties die hetzelfde reflecteren en selecteert voor jou merken, die oprecht én grondig aan duurzaamheid en goede werkomstandigheden werken. DIe uitdaging blijft elke dag het doel.


Wil je graag nog meer weten? Na een seintje sta ik je graag te woord. Op de blog ontdek je meer over de activiteiten. Ik kijk er naar uit om je ook daar te begroeten!